Bart Wessels: What to show on a good SharePoint demo ?

August 29th, 2007 | Posted by Marijn in demo | presentation | sharepoint

Bart Wessels asks his reader to tell him what they show on a great SharePoint demo ?

Well, here is my answer (in dutch):

Wat laat ik zien op een sharepoint demo
Bij het Dolmen team geef ik vaak presentaties voor klanten. De sfeer is altijd gemoedelijk, er worden vaak vragen gesteld om X of Y te tonen, en een demo ziet er dan ook altijd anders uit.

Inleiding
Ik begin meestal met een korte presentatie,high overview van wat is SharePoint. Daarin gebruik ik zeer graag de Pie-chart slide, waarin alle onderdelen mooi worden opgesomd. Hier geef ik dan een woordje uitleg bij, en bij elk onderdeel geef ik dan de bijzonderheden.
Bij een klant lijsten we vervolgens ook de problemen op die hij heeft, en hoe die kunnen worden verholpen door het gebruik van een SharePoint- portaal, via de spion methode ( situatie nu, problematieken, issues, oplossing, nu verder).

Demo
Zoals je zegt, bij een SharePoint demo kan je niet alles tonen, en daarom probeer ik me dan ook te beperken tot voornamelijk een collaboratieportaal met documentbeheer.

Ik begin met een team site( meestal van de dienst kwaliteit), waarbij ik dan het concept webparts toon.Hierna komen lijsten en document libraries aan de beurt. Bij die document libraries ga ik dan over langs versiebeheer en check in/checkout en alerts naar Content types. Ik maak er eentje aan, met metadata, ILM, een template en een approval workflow.
Die laat ik dan allemaal eens draaien, om alles zo te laten zien.

Verder staan op die team site ook KPI’s en een Excel dashboard, omdat die een visuele aantrekkingskracht hebben op klanten.

Ook de search functionaliteiten komen aan bod, MySites.
Meestal sluit ik de demo af met een kijkje hoe het intranet portaal van Dolmen eruit ziet.

Dolmen’s added value
De presentatie sluit ik dan af met een woordje uitleg over ons Dolmen SharePoint team:
– onze project methodologie
– onze fasering
– ons team

En dan is het wachten op de staande ovatie en minutenlang applaus van de aanwezigen 😉

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

%d bloggers like this: